Over mij / About me

Over mij / About me

Sinds juli 2017 ben ik “Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropenziekten” (AIGT). Hiervoor heb ik een jaar in het Havenziekenhuis in Rotterdam op de afdeling chirurgie/orthopedie gewerkt, een jaar op de afdeling gynaecologie & verloskunde van het HMC Bronovo in Den Haag en ik heb in december 2016 de “Nederlandse Tropencursus” (NTC) aan het Koninklijk Instituut van de Tropen in Amsterdam (KIT) afgerond. Van januari tot en met juli 2017 heb ik een afsluitende stage van de opleiding afgerond in het ziekenhuis van het bedrijf CIB/OLAM in Pokola, Congo-Brazzaville.

In april 2018 ben ik gestart als AIGT in Sengerema Council Designated Hospital, in Sengerema Tanzania. Ik word hiervoor uitgezonden door Tweega Medica. Ik werk als arts in het ziekenhuis en samen met Niek Versteegde en mijn lokale collega Lesseriani Saiguran speel ik een rol in het projectmanagement van de stichting vrienden van Sengerema hospital.

Voor meer informatie over de opleiding tot Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropenziekten klik hier.

Voor interviews met de media klik hier en hier.

In July 2017 I finished the training to become a Medical Doctor in Global Health and Tropical Medicine. To complete this training I did one year of surgical training in Rotterdam and one year of training in obstetrics and gynecology in the Hague. In December 2016 I finished the “Dutch Course of Tropical Medicine and Hygiene” (NTC) at KIT. From January to July 2017 I did my final internship at a small hospital built by the logging company CIB/OLAM in Pokola, Congo-Brazzaville.

Since april 2018 I started working at Sengerema Designated District Hospital in Tanzania. The foundation Tweega Medica is supporting me in this mission. Next to being a doctor in the hospital I work together with Niek Versteegde and my local colleague Lesseriani Saiguran in project management of the foundation friends of Sengerema.